„Ievas siers” tiek gatavots no augstākās vērtības, nepasterizēta rīta slaukuma piena. Tikko gotiņas izslauktas, pienu ved uz ražotni, kur to sāk apstrādāt, kamēr tas vēl ir silts. Meistari pievieno pienam siera fermentu, no kura sāk veidoties siera lodītes, kuras vēlāk tiek pildītas Ievas sieram raksturīgās siera formās. Ikkatrs siera ritulis ir meistaru prasmīgo roku darbs, ikkatrs no tiem ir veidots ar lielāko atbildību pret siera kvalitāti un tā nākotnes baudītāju. Gatavie siera rituļi tiek novietoti noliktavā uz koka plauktiem, kur tiem tiek nodrošināta nemainīga temperatūra, kas palīdz kvalitatīvi nogatavoties. Pie pircēja siers nonāks pēc diviem mēnešiem no gatavošanas brīža, kad būs ieguvis savas labākās garšas īpašības.