Klasiskais Ievas siers

Augstvērtīgs cietais siers, kas gatavots no nepasterizēta rīta slaukuma govs piena. Piena kvalitātes un ražošanas specifikas rezultātā „Ievas siers” iegūst neatkārtojamu garšu, kas atšķir to no citiem sieriem. Gardēži var baudīt „Ievas sieru” trijās dažādās gatavības stadijās: 2-4 mēnešus, 4-6 mēnešus, 6 un vairāk mēnešus nogatavinātu sieru.

 

 
Klasiskais Ievas siers, 6 un vairāk mēnešus nogatavināts

„Vecsiljāņu” ilgāk nogatavinātie sieri jebkura siera cienītāja uzmanību piesaistīs ar savu izsmalcināto garšu, aromātu un konsistenci. Nogatavinātais siers baudāms, kā atsevišķa uzkoda, kā garšas papildinājums salātiem un pastām, kā arī kopā ar sarkanvīnu.

 

 
Ievas siers ar siera amoliņa sēklām

Amoliņa sēklas piešķir sieram patīkamu valriekstu garšu. Siera amoliņš, saukts arī par sierāboliņu, zināms jau no senās Ēģiptes laikiem, kad tika lietots kā medicīnisks līdzeklis. Tam piemīt īpašības, kas samazina holesterīnu, regulē cukura līmeni, attīra asinis, aknas un nieres, kā arī ir iedarbīgs līdzeklis pret anēmiju un nogurumu. Siers ar amoliņa sēklām ir viens no iecienītākajiem Ievas sieriem.

 

 
Ievas siers ar nātri

Latviešu virtuvē nātres tiek izmantotas jau gadsimtiem. Tām ir pārsteidzošas ārstnieciskas īpašības un neatkārtojama garša. Nātre ir kalcija, magnija, dzelzs un kālija avots, un tā ir bagāta ar A un C vitamīniem. Savukārt virtuvē tā savu vietu atrod zupās, salātos, uzlējumos, un, „Veciljāņu” saimniecībā, arī brīnišķīgi gardajā Ievas sierā.

 

 
Ievas siers ar tomātu, baziliku, timiānu

Saulē kaltētie tomātu gabaliņi, baziliks un timiāns piešķir sieram Vidusjūras virtuves garšas nianses. Siers lieliski derēs pie Itāļu ēdieniem.

 

 

Ievas siers ar sīpolu, ingveru, mārrutku

Šis siers radīts speciāli pikantāku sieru cienītājiem. Sīpola garša sierā uzņemas dominanci, bet ingvers un mārrutks piedod nepieciešamo asumu.

 

 

Ievas siers ar ķiploku

Ķiploks ir zināms ar savām unikālajām īpašībām: ziemā sasildīs un ārstēs, vasarā atvēsinās un uzmundrinās. Ķiploka garšas cienītāji novērtēs tās satriecošo saderību ar zaļo papriku un gurķi, kas apvienojusies izsmalcinātajā Ievas siera garšā.

 

 

Ievas siers ar trifelēm

Trifele – sēņu valstības aristokrāts. Izsmalcināta delikatese gardēžiem.
Trifeles satur vitamīnus B, C, PP un antioksidantus. Trifelei piemīt izteikta sēņu un riekstu garša, kuru pavada spēcīgs aromāts.

 

 
Ievas siers ar čili

Ievas siers ar čili piparu pārslām – īsts garšas piedzīvojums. Asu ēdienu cienītājiem. Čili pipari sadedzina liekās kalorijas, satur daudz C vitamīna un samazina cukura līmeni asinīs.

 

 

Ievas siers ar pesto

Ievas siers ar Itāļu klasiskās Pesto mērces garšu. Bagāts ar zaļumiem.
Pesto sieru var baudīt ar vīnu, pārkaisīt ar to salātus vai pievienot pastai.

 

 

Ievas siers ar ķimenēm

Latviešu ēdienkartē ķimenei kopš sendienām goda vieta. Vienmēr augsti vērtēta ķimeņu dziednieciskā iedarbība – tās uzlabo gremošanu, veicinot intensīvu barības vielu uzsūkšanos.