SIERA GARŠAS

IEVAS SIERS sortimentā ir vairāk kā 10 dažādas un bagātīgas siera šķirnes, kuras iecienījuši gardēži un augstas kvalitātes baudītāji.  

Ievas siers klasiskais

Augstvērtīgs cietais siers, kas gatavots no nepasterizēta rīta slaukuma govs piena. Piena kvalitātes un ražošanas specifikas rezultātā "Ievas siers" iegūst neatkārtojamu garšu, kas atšķir to no citiem sieriem. Gardēži var baudīt "Ievas siers" produkciju dažādās gatavības stadijās: 2-4 mēnešus, 4-6 mēnešus, 6 un vairāk mēnešus, kā arī vairākus gadus nogatavinātu sieru.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments. UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar amoliņu

Amoliņa sēklas piešķir sieram patīkamu valriekstu garšu. Siera amoliņš, saukts arī par sierāboliņu, zināms jau no senās Ēģiptes laikiem, kad tika lietots kā medicīnisks līdzeklis. Tam piemīt īpašības, kas samazina holesterīnu, regulē cukura līmeni, attīra asinis, aknas un nieres, kā arī ir iedarbīgs līdzeklis pret anēmiju un nogurumu. 

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, siera amoliņa sēklas 1%. UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar tomātu, baziliku un timiānu

Saulē kaltētie tomātu gabaliņi, baziliks un timiāns piešķir sieram Vidusjūras virtuves garšas nianses. Siers lieliski derēs pie Itāļu ēdieniem.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (tomātu gabaliņi, baziliks, timiāns, ķiploks, paprika, sīpols, pipari). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar sīpolu, ingveru un mārrutku

Sīpola garša sierā dominē, bet ingvers un mārrutks piešķir pikantu asumiņu. Šis siers patiks pikantāku garšu cienītājiem.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (ingvers, mārrutki, ķiploks, sīpols, paprika, rapšu eļļa). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar ķiploku

Ķiploks ir zināms ar savām unikālajām īpašībām: ziemā sasildīs un ārstēs, vasarā atvēsinās un uzmundrinās. Ķiploka garšas cienītāji novērtēs tās satriecošo saderību ar zaļo papriku un gurķi, kas apvienojusies izsmalcinātajā "Ievas siers" garšā.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (ķiploki, zaļā paprika, gurķu aromatizētājs, pipari). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar ķimenēm

Latviešu ēdienkartē ķimenei kopš sendienām goda vieta. Vienmēr augsti vērtēta ķimeņu dziednieciskā iedarbība – tās uzlabo gremošanu, veicinot intensīvu barības vielu uzsūkšanos.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (ķimenes). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar nātri

Latviešu virtuvē nātres tiek izmantotas jau gadsimtiem. Tām ir pārsteidzošas ārstnieciskas īpašības un neatkārtojama garša. Nātre ir kalcija, magnija, dzelzs un kālija avots, tā ir bagāta ar A un C vitamīniem. Virtuvē nātre savu vietu atrod zupās, salātos un uzlējumos, saimniecībā "Vecsiljāņi" nātre lieliski iederas siera garšā.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (nātres, maurloki, pētersīļi, ķiploki, sīpoli). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar lavandu

Lavandas augs ir ar tūkstošiem gadu ilgu vēsturi, apvīts leģendām un noslēpumainiem ticējumiem. Lavandas aromātiskās nianses enerģētiski piepilda un papildina sieru ar svaigu, romantiski rūgtenu pēcgaršu. Lavandas augs mazina galvassāpes un stabilizē, nomierina nervu sistēmu.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (lavandas ziedi). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar čili

"Ievas siers" ar čili piparu pārslām – īsts garšas piedzīvojums. Piemērots asu ēdienu cienītājiem. Čili pipari sadedzina liekās kalorijas, satur daudz C vitamīna un samazina cukura līmeni asinīs.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (sasmalcināti kajennas pipari). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar pesto

"Ievas siers" ar Itāļu klasiskās pesto mērces garšu. Bagāts ar zaļumiem. Pesto sieru var baudīt ar vīnu, pārkaisīt ar to salātus vai pievienot pastai.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (pipari, baziliks, ķiploks, oregano, paprika). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.

Ievas siers ar trifelēm

Trifele – sēņu valstības aristokrāts. Izsmalcināta delikatese gardēžiem. Trifeles satur vitamīnus B, C, PP un antioksidantus. Trifelei piemīt izteikta sēņu un riekstu garša, kuru pavada spēcīgs aromāts.

SASTĀVS: nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, sēnes 0,7% (sasmalcinātas trifeles). UZTURVĒRTĪBA: 100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.